Burse - Fonduri mutuale

Despre BVB prin ochii unui ziarist de aceeaşi vârstă cu ZF, 23 de ani: Nu mă plictisesc niciodată. Fiecare zi vine cu informaţii şi concepte noi

04.08.2021, 08:26 255

Pentru emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 3 august 2021, ZF a ieşit din „tiparul“ clasic de analiză bursieră şi discuţii cu analişti şi investitori astfel că invitat a fost unul dintre cei mai tineri jurnalişti din redacţie, pentru a vedea cum arată bursa din partea presei financiare.

„Nu mă plictisesc niciodată pe bursă. Pe piaţa de capital au loc unele dintre cele mai importante eveni­mente din economia unei ţări, iar fluxul de informaţii este cât se poate de alert, ceea ce în momentul actual nu poate decât să-mi atragă inte­resul“, spune Eduard Ivanovici, 23 de ani, jurnalist al Ziarului Financiar.

De aceeaşi vârstă cu ZF, Eduard Ivanovici lucrează în redacţia ZF din 2019 încoace, atunci când a început perioada de practică pentru Facul­tatea de Jurnalism. La început, acesta a scris despre bursele externe pentru a se familiariza cu diverse noţiuni financiare.

„Întâmplarea face că profesoara mea de practică avea un fost student care lucra deja de doi ani la ZF. Întrebându-l dacă ziarul are nevoie de colegi noi, i-a răspuns – în mod nesperat – că da, iar în câteva zile am păşit pentru prima dată pe uşile redacţiei. Ziarul Financiar a reprezentat o provocare considerabilă încă de când am intrat în redacţie, însă exact acest aspect m-a atras. ştiam că este locul ideal în care îmi pot crea o carieră în jurnalism şi, cu timpul, am învăţat infinit mai mult decât m-aş fi aşteptat în primele zile de practică”.

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi poate fi urmărită de luni până vineri de ora 9:30 pe zf.ro, pagina de facebook şi canalul de youtube ale ZF.

În cadrul acestei emisiuni, jurnaliştii ZF discută cu reprezentanţi ai societăţilor de brokeraj, companii listate, investitori, şi analişti despre perspectivele bursei de la Bucureşti, strategia de investiţii, alocări în portofoliu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO