Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Corneliu Manole, investitor: Sunt adeptul unei strategii de „buy and hold“. Am un portofoliu diversificat şi reinvestesc dividendele de la Bursă

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

13.08.2020, 09:30 762

Corneliu Manole, 39 de ani, investitor pe piaţa de capital de aproximativ 8 ani, spune că strategia sa este de „buy and hold“, adică de acumulare, întrucât mizează pe creşterea activelor pe termen lung prin reinvestirea dividendelor.

„Consider, de altfel, că este şi singura strategie care poate livra randamente apropiate sau chiar superioare indicilor pieţei pe termen lung. Investesc de circa 7-8 ani urmând strict această strategie pe care doresc să o urmăresc şi de acum încolo“, spune Corneliu Manole, investitor cu un portofoliu diversificat, atât pe sectoare, cât şi pe emitenţi.

„Am în portofoliu doar acţiuni, exclusiv pe BVB. Nu am titluri de stat sau obligaţiuni corporative şi asta pentru că având acest orizont investiţional lung îmi permit un risc ridicat în speranţa unor randamente potenţiale mai mari. Nu este exclus însă ca pe viitor să încep să adaug şi astfel de intrumente în portofoliu. Urmăresc şi am în portofoliu companii din indicele BET“, spune Corneliu Manole la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Dar, care acţiuni au cea mai mare pondere în portofoliul investitorului?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO