Burse - Fonduri mutuale

Declinul acţiunilor tech din China începe să se extindă către bonduri şi pieţele valutare. Indicele Hang Seng Tech suferă un declin de circa 10%, iar yuanul ajunge prin raport cu dolarul la cel mai scăzut nivel din aprilie. Declinuri semnificative pentru Alibaba şi Tencent

Acţiunile grupului de servicii web Baidu au scăzut în Hong Kong cu peste 7%

Acţiunile grupului de servicii web Baidu au scăzut în Hong Kong cu peste 7%

Autor: Eduard Ivanovici

27.07.2021, 13:17 775

Declinul acţiunilor chinezeşti, declanşat de represaliile lansate de Beijing asupra sectorului tech, s-a extins marţi către bonduri şi pieţele valutare pe măsură ce o serie neverificată de zvonuri a dat de înţeles că fondurile americane vor să renunţe la activele din China şi Hong Kong, conform Bloomberg.

Speculaţiile, care au inclus discuţii cu privire la faptul că Statele Unite vor restricţiona investiţiile în China şi Hong Kong, au circulat astăzi în rândurile traderilor din Asia şi au stârnit astfel o nouă rundă de vânzări.

Indicele Hang Seng Tech, care include mai multe acţiuni chineze listate în Hong Kong, s-a prăbuşit cu până la 10%, în timp ce yuanul a ajuns prin raport cu dolarul american la cel mai slab nivel din luna aprilie, înregistrându-se declinuri şi în rândurile obligaţiunilor din China.

Acţiunile giganţilor tech Tencent şi Alibaba, listate la Hong Kong, au scăzut cu 8,98 şi, respectiv, cu 6,35%, iar platforma de shopping Meituan, cu 290 de milioane de utilizatori lunari activi, a înregistrat un minus de 7,97% pe bursă.

Autorităţile antitrust din China au anunţat luni o serie de reguli pentru aplicaţiile de food delivery care au inclus plătirea curierilor cel puţin cu salariul minim local – mişcare ce ar putea să rănească profiturile unor firme precum Meituan şi Ele.me, deţinut de Alibaba.

Între timp, s-au înregistrat scăderi şi în China continentală. Indicele bursei din Shanghai a suferit un declin de 2,49%, iar indicele de referinţă al bursei din Shenzhen a scăzut cu 3,67%. Profiturile firmelor industriale din China au crescut în iunie cu 20% faţă de aceeaşi lună din 2020, însă rezultatele se află pe minus dacă luăm în calcul creşterea anuală de 36,4% din mai.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO