Burse - Fonduri mutuale

Un deceniu de la listarea Fondului Proprietatea aniversat cu promisiuni de la politicieni: simplificarea declaraţiei unice, facilităţi fiscale pentru investitori, deblocarea listării companiilor de stat

Autor: Tibi Oprea

26.01.2021, 00:07 413

♦ Între 2011 şi 2020, tranzacţiile efectuate de FP au reprezentat 40% (1,1 mld. dolari) din valoarea totală a tranzacţiilor speciale de la BVB ♦ Fondul a generat în ultimii 10 ani o rentabilitate totală pentru acţionari de peste 350% în lei şi 128% pentru GDR-uri şi a distribuit către aceştia 13,8 mld. lei (3,7 mld. dolari).

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere pe sectoare repre­zentative ale bursei româneşti, a aniversat luni 25 ianuarie 10 ani de la listarea acţiunilor pe bursă. Evenimentul, derulat la sediul Bursei de Valori Bucureşti în cadru restrâns din cauza pandemiei de COVID-19 a oferit oficialilor, dar mai ales politicienilor ocazia să facă noi promisiuni cu privire la susţinerea dezvoltării pieţei de capital locale.

Prezent la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, Dan Barna, vice­premier şi copreşedinte al USR PLUS, a spus că vede rolul pieţei de capital ca fiind funda­mental în ceea ce priveşte planul de reconstruc­ţie şi rezilienţă la care se lucrează în prezent şi pe care România îl va propune Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO