Burse - Fonduri mutuale

De unde vine rata mare de subscriere la Digi? Un grup de bănci şi-au creditat clienţii chiar şi pentru un raport de 1/10

De unde vine rata mare de subscriere la Digi? Un grup de...

Autor: Liviu Popescu

09.05.2017, 00:07 4656

Cel puţin o parte din băncile din sindicatul de intermediere al ofertei de listare Digi au acordat împrumuturi clienţilor premium în vederea subscrierii de acţiuni cu sume chiar şi de 10 ori mai mari decât cele din conturi, luând în garanţii depozite, obligaţiuni, ceea ce automat a inflatat subscrierile şi a dus la o rată de alocare de 3% pe tranşa negarantată.

Acest demers este unul legal, practicat chiar şi în oferta de listarea a Romgaz din 2013. Băncile menţionate nu au răspuns la solicitarea ZF cu privire la acordarea de împrumuturi pentru subscrierea de acţiuni Digi.

Practic băncile pot câştiga de pe urma acestei oferte, atât din comisionul de intermediere, cât şi din comisioanele aferente împrumuturilor acordate clienţilor care au intenţia de a cumpăra acţiuni la Digi.

Luni, în prima zi cu discount de 3% la acţiunile Digi, au fost subscrise un număr de 70.000 de titluri în 35 de ordine, iar brokerii din piaţă spun că nu se aşteaptă la modificări substanţiale până miercuri şi estimează o subscriere pe tranşa de retail negarantată de 30 de ori faţă de 28 de ori cât este în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO