Burse - Fonduri mutuale

De ce nu vor străinii să cumpere bursa de la Bucureşti: 84% din acţiunile BVB sunt controlate de români

De ce nu vor străinii să cumpere bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

20.07.2017, 00:05 765

Investitorii străini deţin în prezent doar 16% din acţiunile operatorului Bursei de Valori Bucureşti, restul de 84% fiind controlat de investitori români, potrivit celor mai recente date cu privire la acţionariat, din 30 iunie 2017.

În ianuarie 2013 investitorii străini controlau 12,4% din BVB, chiar dacă de atunci şi până în prezent bursa de la Bucureşti s-a remarcat pe pieţele in­ternaţionale cu cele mai mari randamente ale divi­dendelor din lume şi chiar cu primul loc în Europa în topul celor mai mari creşteri ale indicilor într-o anu­mită perioadă de timp, cum ar fi perioada ianuarie-mai 2017. Tot în acest interval de timp la bursa ro­mânească a venit Ludwik Sobolewski, a cărui adu­cere în august 2013 a fost privită cu entuziasm de in­vestitori, principala dovadă fiind creşterea acţiu­nilor BVB chiar cu 40% în luna mai a acelui an, când în piaţă apăruseră primele zvonuri privind numirea po­lo­nezului. Şi totuşi, de ce nu cumpără străinii acţiuni BVB?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO