Burse - Fonduri mutuale

De ce cresc acţiunile Nuclearelectrica şi cât mai continuă raliul? Compania de stat şi-a dublat capitalizarea de la începutul anului, la peste 10 miliarde de lei (2 miliarde de euro)

Autor: Tibi Oprea

27.09.2021, 07:20 3687

Chiar şi cu până la 10% s-au apreciat în timpul şedinţei de vineri acţiunile Nuclear­electrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, compania de stat ajungând la o capitalizare record de peste 10,5 miliarde de lei (peste 2 mld. euro), de aproape două ori mai mare comparativ cu începutul anului.

Acţiunile SNN se tranzacţionau vineri la ora 15.40 la preţul de 34,95 de lei pe unitate, în urcare cu 5,1% faţă de şedinţa precedent, pe fondul unor tranzacţii de 4,8 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti. Sesiunea de vineri,

24 septembrie, a fost a patra la rând în care acţiunile SNN au înregistrat creştere, în contextul în care, spun analiştii chestionaţi de ZF, preţurile în creştere la energie se vor reflecta în rezultatele societăţii, dar şi având în vedere o posibilă solicitare de dividende speciale din partea statului român, acţionar cu 82,5% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO