Burse - Fonduri mutuale

​De ce a suspendat Guvernul vânzarea activelor CEZ din România. Ministrul Virgil Popescu: Nu voiam să fim luaţi prin surprindere

​De ce a suspendat Guvernul vânzarea activelor CEZ din...

Autor: Tibi Oprea

24.04.2020, 14:49 363

Ministrul Economiei, Energie şi Mediului de Afaceri Virgil Popescu a declarat pentru Bloomberg că a suspendat achiziţiile în sectorul energetic, printre care şi procesul de vânzare a activelor CEZ, printr-o ordonanţă militară pentru că nu voia sa fim luaţi prin suprindere.

“Nu cred că este înţelept pentru nicio parte să ia în considerare tranzacţii pentru că preţurile sunt distorsionate acum. Sunt sigur că CEZ va putea să reia procesul de vânzare. Am vrut să fim siguri că nu vom fi luaţi prin surprindere”, a afirmat Virgil Popescu.

De asemenea, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a spus pentru aceeaşi publicaţie că nu vede un motiv pentru care companiile din energie Petrom şi Romgaz să nu poată cumpăra odată cu ridicarea restricţiilor o participaţie în proiectul Neptun Deep la care Exxon Mobil vrea să vândă 50%. “Nu putem spune că dacă proiectul nu va începe anul acesta sau următorul, nu va fi realizat deloc.”

Guvernul României a anunţat până acum ajutoare de 15 miliarde de lei pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

“Aproximativ o treime din economia noastră a fost lovită când industriile auto şi ospitalitate şi-au încetat activitatea. Acum unele dintre acestea reîncep activitatea şi contracţia economică a fost diminuată”, spune Virgil Popescu.

Pe de altă parte, legat de intenţia de listare a Hidroelectrica, perla statului român la Bursă, Virgil Popescu a spus că scăderea preţurilor a dat naştere la îngrijorări legate de faptul că societăţi importante ale statului ar putea fi preluate. “România este îngrijorată legat de îndeplinirea planurilor privind vânzarea pachetului minoritar de acţiuni la Hidroelectrica în septembrie.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO