Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

De astăzi, ASF reintroduce la tranzacţionare acţiunile SIF Transilvania. Investitorii nu le-au putut tranzacţiona timp de o lună

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis vineri să reintroducă la tranzacţionare acţiunile SIF Transilvania (SIF3) începând cu data de 22 mai 2020, după ce au fost suspendate de la tranzacţionare o lună de zile, respectiv din 23 aprilie, potrivit unui raport la Bursă.

Acţiunile fuseseră suspendate ca urmare a neclarităţilor de la conducerea SIF3, iar decizia de a le reintroduce la tranzacţionare a venit după ce societatea a publicat la Bursă rapoartele în vederea informării corespunzătoare a investitorilor cu privire la modificările intervenite la conducere ca urmare a aprobării cererii de autorizare a unor noi membri ai directoratului.

Astfel, Marius Moldovan a acceptat mandatul de membru al directoratului, renunţând concomitent la mandatul de membru al consiliului de supraveghere, informând publicul că SIF3 “este în măsură să asigure un flux informaţional corect, eficient, echidistant şi în timp util către investitori şi către Autoritatea de Supraveghere Financiară”.

Pe de altă parte, pe 14 mai, Curtea de Apel Bucureşti a anulat cererea de suspendare a deciziei ASF din 6 mai prin care fuseseră retrase acţiunile SIF3 de la tranzacţionare pentru 10 zile, pe motiv că Mihai Fercală şi Ştefan Szitas nu sunt reprezentanţi ai SIF Transilvania. 

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.