Burse - Fonduri mutuale

Danubiana vrea sa vanda 40 de hectare

10.10.2006, 18:53 76

Producatorul de anvelope Danubiana Bucuresti, controlat de omul de afaceri Gelu Tofan, intentioneaza sa vanda terenuri cu suprafata totala de peste 40 de hectare situate pe platforma companiei din comuna Popesti-Leordeni, situata la 8 kilometri la sud de Bucuresti, potrivit RASDAQ.
Terenurile din aceasta zona se vand la preturi de circa 20-30 de euro pe metrul patrat. La inceputul anului, Danubiana a vandut doua parcele de teren cu suprafata totala de 4 hectare la un pret de 31,5 euro/mp. La acest pret, valoarea terenurilor pe care compania intentioneaza sa le vanda se ridica la circa 12,8 mil. euro. Intentia de vanzare a terenurilor urmeaza sa fie dezbatuta in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor convocate pentru sfarsitul lunii octombrie. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Danubiana este specializata in proiectarea si productia de anvelope pentru autoturisme de teren, camioane, autobuze, tractoare si masini agricole. Compania detine circa 100 de hectare de teren in comuna Popesti-Leordeni. Omul de afaceri Gelu Tofan, actionarul majoritar al companiei, a anuntat la inceputul anului ca intentioneaza sa vanda circa 40 de hectare de teren, iar pe alte 35 de hectare sa dezvolte un proiect rezidential, Diamant, care prevede construirea a 476 de locuinte. O parte din banii obtinuti din vanzarea terenurilor ar urma sa fie utilizati pentru restructurarea fabricii de anvelope.
Circa 80 de hectare din terenurile Danubiana au fost revendicate dupa Revolutie de Primaria Popesti-Leordeni, care a pierdut insa procesul, conform ziarului Romania Libera, care afirma ca locuitorii din Popesti Leordeni sunt nemultumiti.
Actionarii Danubiana au aprobat la finele lunii septembrie contractarea de catre companie a unui credit in valoare de maxim 10 mil. euro pentru plata unor datorii comerciale si a unor datorii catre bugetul de stat.
Danubiana a inregistrat anul trecut pierderi de 9,5 mil. euro (34,4 mil. lei) din cauza opririi temporare a activitatii. Cifra de afaceri a companiei a fost de 19,7 mil. euro (71,35 mil. lei), in scadere cu 35% comparativ cu 2004. Compania avea la finele anului trecut 1.290 de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO