Burse - Fonduri mutuale

Daniel Naftali, Fondul Proprietatea: Anul 2020 era oricum un obiectiv ambiţios pentru listarea Hidroelectrica. Cred că în S1/2021 este posibilă. Achiziţia CEZ nu este o urgenţă

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

08.05.2020, 00:07 1083

Hidroelectrica vrea să depună oferta angajantă pentru activele CEZ România, singură sau în consorţiu, şi să se împrumute pentru diversificarea portofoliului.

Daniel Naftali, vicepreşedinte şi director executiv al Franklin Templeton România, admi­nistrator al Fondului Proprie­tatea, consideră că listarea Hidroelectrica ar putea fi realizată în prima parte a anului 2021 şi spune totodată că tranzacţia prin care producătorul de energie electrică vrea să cumpere activele CEZ nu reprezintă o urgenţă. Fondul Proprietatea are 20% din Hidroelectrica, deţinere evaluată la aproape 5 miliarde de lei.

„Fondul Proprietatea nu a făcut niciun secret din faptul că noi credem că tranzacţia de achiziţie a CEZ nu reprezintă neapărat o ur­genţă. Considerăm că managementul Hidro­electrica şi chiar şi acţionarul majoritar ar trebui să se concentreze în special pe procesul de listare a companiei“, spune Daniel Naftali în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO