Burse - Fonduri mutuale

Dan Popovici, şeful OTP Asset Management: Expunerea pe acţiuni este în continuare câştigătoare

Dan Popovici, şeful OTP Asset Management: Expunerea pe...

Autor: Liviu Popescu

11.07.2017, 00:07 1112

Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Management, spune că expunerea pe acţiuni este una câştigătoare şi că există potenţial pe piaţa de capital chiar dacă în ultimul an s-au înregistrat creşteri spectaculoase, atât în România, cât şi pe plan extern. Popovici spune că este optimist cu privire la sectoarele ciclice ale economiei, cu precădere pe cel financiar-bancar.

„În decursul lunii iunie am fost vânzători neţi de acţiuni tranzacţionate la cota Bursei de Valori Bucureşti. Acest fapt s-a datorat pe de o parte unei serii de răscumpărări de uni­tăţi de fond, venită de la unii dintre clienţii noştri, iar pe de al­tă parte datorită intenţiei de reducere a expunerii cu sco­pul de a diminua volatilitatea. Cu toate acestea, am crescut expunerea netă pe sectorul financiar şi am redus expunerea pe sectorul utilităţilor”, spune Popovici pentru ZF.

OTP AvantisRO, fondul de acţiuni administrat de OTP, afişează în ultimele 12 luni un randament de aproape 30%, faţă de evoluţia de plus 25% cât are indicele BET. Fondul investeşte 85% în acţiuni din compoziţia indicelui BET-BK, care urmăreşte evoluţia acţiunilor celor mai tranzacţionate 25 de companii listate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO