Burse - Fonduri mutuale

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, pierde un proces cu Cemacon Cluj: cererea de chemare în judecată este neîntemeiată

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, pierde un...

Autor: Tibi Oprea

10.06.2019, 00:00 198

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (CEON), controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, anunţă la bursă că Tribunalul Cluj a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată şi precizată de reclamantul Dan Paul, acţionar în cadrul societăţii, cu drept de apel în 30 de zile de la comunicarea hotărârii.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii formulării cererii de chemare în judecată, excepţie invocată de pârâta Cemacon. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată şi precizată de reclamantul D P, în contradictoriu cu pârâta Cemacon. Obligă reclamantul să plătească pârâtei suma de 16.595,64 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţă publică, azi 05 iunie 2019”, este soluţia pe scurt publicată de Tribunalul Cluj. 

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi membru în consiliul BVB, a dat Cemacon Cluj în judecată anul trecut pentru a constata nulitatea deciziei acţionarilor din 24 martie 2014, respectiv reducerea de capital de la 26,2 mil. lei la 525.800 lei şi a actelor subsecvente, decizie care a fost parte dintr-un proces de restructurare în urma căruia fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief, deţinut de Erste Bank (83,33%), şi Florin Pogonaru au intrat în acţionariatul Cemacon cu un pachet de 33% după ce au preluat de la BCR nişte credite ale societăţii.

Compania Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială românească, este cel mai mare acţionar al Cemacon, cu o participaţie de 39,5%. Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief deţine 31,2% din capitalul social, iar PIF Industrial Bacău, firmă controlată tot de fraţii Pavăl, are o participaţie de 16,6%. De la începutul anului, acţiunile CEON se tranzacţionează în creştere cu 8,9%, pe fondul unor tranzacţii de 59 mil. lei, compania ajungând la 173 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 16,1% în aceeaşi perioadă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO