Burse - Fonduri mutuale

Curtea de Apel Braşov închide procedura de reorganizare judiciară la RAFO, după 5 ani de insolvenţă

Autor: Mediafax

10.03.2011, 12:35 86

Curtea de Apel Braşov a decis irevocabil să menţină deciziatribunalului de închidere a procedurii de reorganizare judiciară aRafo Oneşti, după o perioadă de 5 ani de insolvenţă, ceea cepermite societăţii să reintre în circuitul normal de business,anunţă casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", informeazăMediafaxBusiness.

"Casa de Avocatură a obţinut în instanţă evitarea falimentuluiRafo şi închiderea irevocabilă a procedurii de reorganizarejudiciară a companiei. La 8 martie, Curtea de Apel Braşov a decisirevocabil menţinerea soluţiei Tribunalului Braşov de închidere aprocedurii reorganizării judiciare a Rafo, după o perioadă de 5 anide insolvenţă. Decizia permite societăţii să reintre în circuitulde business normal, cu consecinţe benefice pentru mediul economicşi social din zonă", se arată într-un comunicat transmis joi decasa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", care a reprezentat îninstanţă compania din Oneşti.

Curtea de Apel Braşov a respins cererea de suspendare ajudecăţii recursului, a respins ca tardiv recursul declarat decreditorii şi a respins, ca nefondat, recursul declarat decreditorul Glencore Energy UK. Hotărârea este irevocabilă.

"Soluţia are o importanţă enormă pentru societate, confirmând căRafo este un business viabil, permiţând companiei să primeascăgaranţiile bancare pentru a accesa finanţările necesare reporniriifluxurilor tehnologice, blocate până în prezent de existenţaprocedurii de insolvenţă. Este un succes al întregii echipe deavocaţi, a cărei strategie a dat roade", a declarat avocatulpartener Bogdan Paraschiv, coordonatorul echipei de avocaţi care areprezentat în instanţă compania Rafo.

Conform legii, reorganizarea judiciară este procedura ce seaplică debitorului, persoană juridică, în vederea achităriidatoriilor acestuia, conform unui program de plată acreanţelor.

Procedura de reorganizare judiciară se închide prin sentinţă, înurma îndeplinirii tuturor obligaţiilor de plată asumate în planulde reorganizare, confirmat de judecatorul sindic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO