Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Curtea Constituţională a rămas „în pronunţare“ asupra pragului la SIF-uri

SIF Transilvania (SIF3) a anunţat că la termenul de 16 iunieCurtea Constituţională a rămas în pronunţare în dosarul privindneconstituţionalitatea pragului de deţinere de 1% din capitalulSIF-urilor, potrivit unui raport emis vineri pe Bursa de ValoriBucureşti.

SIF Transilvania încearcă să obţină la Curtea Constituţionalăanularea unei ordonanţe de guvern din 2005 prin care pragul dedeţinere la SIF-uri a fost majorat de la 0,1% la 1%. Excepţia deneconstituţionalitate a fost invocată anul trecut de SIFTransilvania într-un proces cu CNVM, aflat pe rolul Curţii de ApelBucureşti.

Litigiul a fost iniţiat de SIF Transilvania deoarece Comisia nua avizat modificarea statutului SIF prin majorarea pragului maximde deţinere de la 1% la 5% din titluri, extindere decisă deacţionari în 2009.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.