Burse - Fonduri mutuale

Curierii de la Sameday se listează pe AeRO în februarie

Curierii de la Sameday se listează pe AeRO în februarie

Autor: Roxana Pricop

12.02.2015, 00:03 370

Conducerea Delivery Solutions, companie de curierat cu livrare în aceeaşi zi în ţară şi străinătate care operează brandul Sameday Courier, a anunţat oficial că se va lista pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, operat de Bursa de Valori Bucureşti.

Acţionarii firmei intenţionează să cedeze împreună aproximativ 10% din pachetele pe care le deţin, luând în calcul o majorare de capital în viitor.

„Am început toate demersurile necesare listării, cel mai probabil vor fi finalizate în cursul acestei luni“, a declarat Oc­ta­vian Bădescu, antreprenor şi fondator al Sameday Courier. În aprilie 2013, el a ieşit din acţionarul compania de curierat Sameday Courier. Noul proprietar este Lucian Baltaru.

La începutul anului 2014, Octavian Bădescu a revenit, printr-o majorare de capital, ca acţionar majoritar al companiei.

„Prin listare se pot atinge mai multe obiective: se re­liefează o valoare a companiei recunoscută de piaţă. Se poate ob­ţine capital de dez­voltare. Creşte cre­dibilitatea com­pa­niei cu toate efec­tele subsecvente (...). Când noi – ac­ţionarii - am luat de­cizia listării, am avut în vedere toate aceste aspecte“, a afirmat Lucian Baltaru, general performance manager la Sameday Courier.

Consultantul Sameday Courier pentru listarea pe AeRO este compania FSA Advisory. Planurile de dezvoltare ale companiei includ conso­li­darea poziţiei în curieratul local şi nişa livrărilor în aceeaşi zi.

„Astfel de livrări au tendinţa de a deveni «same hour», iar aici zona de «food delivery» este în avangardă. Integrarea cu aplicaţia Lokko şi sistemul aferent de gestionare al comenzilor joacă un rol important în dezvoltarea afacerii şi considerăm că acest lucru ne va ajuta şi din perspectiva profitabilităţii. Suntem o companie care distribuie şi dividende, dar care păstrează şi resurse pentru continuarea dezvoltării“, a conchis Baltaru.

Compania a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 1,6 milioane de euro, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, în condiţii de profitabilitate. Pentru anul 2015, Sameday Courier estimează o cifră de afaceri cuprinsă între 2 – 2,5 milioane de euro şi o rată a profitului de două cifre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO