Burse - Fonduri mutuale

Curierii de la SameDay au livrat profit mai mic cu 92% în trim. 2

Curierii de la SameDay au livrat profit mai mic cu 92%...

Autor: Radu Bostan

30.07.2015, 00:03 555

Profitul firmei de curierat Delivery Solutions (simbol bursier SDAY), cunoscută sub marca SameDay, a scăzut cu 92% în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, com­pen­sând creş­te­rea puternică a pro­fi­tului din trimestrul I, când câştigul a fost aproa­pe dublu com­parativ cu anul 2014.

Compania de li­vrări a încheiat pe­rioa­da aprilie-iunie cu pro­fit de 9.700 lei la o cifră de afaceri de 1,8 mil. lei, aceas­ta fiind în creş­tere cu 8% faţă de tri­mes­trul al doilea din 2014. Cumulat, pe primul semestru, afacerile Delivery Solutions au crescut cu 28%, la 4,4 milioane de lei, iar profitul a avansat cu 30%, la 487.500 lei, datorită în special evoluţiei bune din primul trimestru.

„Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de dezvoltarea segmentului de livrări în aceeaşi zi concomitent cu majo­rarea volumului proiectelor cu livrare în regim mai puţin accelerat, adresat şi neadresat“, a arătat compania.

Volumul de colete expediate a crescut cu 33% în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă din 2014, în special datorită unui avans rapid al tri­mi­terilor poştale. Seg­men­tul de livrări în aceeaşi zi, care dă numele mărcii sub care operează, a cres­cut cu 44% comparativ cu anul trecut, până la 32.000 de trimiteri.

Acţiunile SDAY, listate pe AeRO, au scăzut cu 0,6% în şedinţa de ieri pe fondul unui rulaj peste medie de 8.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO