Burse - Fonduri mutuale

Cum va afecta crahul de pe cripto piaţa de acţiuni. „Căderea pieţei cripto arată şi sentimentul faţă de piaţa de tehonologie, unul puternic negativ.“

Cum va afecta crahul de pe cripto piaţa de acţiuni....

Autor: Alex Ciutacu, Liviu Popescu

18.06.2022, 11:11 7717

Cu bitcoin la minimul ultimilor doi ani, cu zeci de miliarde de dolari evaporaţi zilnic şi cu o inflaţie record pentru ultimii 40 de ani, cei cu sânge rece care au criptomonede în portofoliu au mai primit luni o lovitură care a trimis unde de şoc inclusiv pe piaţa de capital: Celsius Network, unul dintre cei mai mari jucători din industrie, a suspendat retragerile, schimburile şi transferurile, din cauza „condiţiilor extreme de pe piaţă“.

Decizia Celsius s-a reflectat imediat pe principalele criptomonede, ca de exemplu bitcoin – perla industriei cripto, care scădea luni cu 10% şi se tranzacţiona după-amiază la 24.000 de dolari pe unitate, ceea ce extinde declinul de la începutul anului 2022 la 50%. Etherum se tranzacţiona la 1.220 de dolari, minus 68% de la începutul acestui an. Ieri şi Binance, cea mai mare platformă de exchange cripto la nivel mondial, a anunţat că opreşte temporar retragerile de bitcoin, dar că activele investitorilor sunt „în siguranţă“.

„Au devenit ciudate astfel de momente pentru că mulţi dintre noi experimentăm sentimente contra­dictorii: avem portofolii achiziţionate la preţuri bune şi acum profitabilitatea lor scade destul de mult, în acelaşi timp putem acumula proiecte bune la «ofertă» - fie proiecte bune pe care le-am ratat la momentul oportun, fie proiecte consacrate unde putem beneficia de reduceri“, spune Marius Morra, CEO şi cofondator al Tokero - un exchange local care anul trecut înregistra peste 20.000 de utilizatori, conform ultimelor date oferite de reprezentanţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO