Burse - Fonduri mutuale

Cum şi-au împărţit noii membri ai Consiliului bursei funcţiile din conducere

Cum şi-au împărţit noii membri ai Consiliului bursei funcţiile din conducere

Autor: Andrei Chirileasa

09.02.2012, 20:43 1379

Noul Consiliu de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a hotărât joi ca Pompei Lupşan (directorul general adjunct al Intercapital Invest) şi Dan Paul (preşedintele Ascoiaţiei Brokeri) să ocupe funcţiile de vicepreşedinţi, iar Robert Pană (consilierul juridic al Swiss Capital) va fi secretar general, potrivit unui raport publicat după prima şedinţă de consiliu.

Noii membri ai Consiliului de Administraţie al BVB au fost validaţi de CNVM la finalul săptămânii trecut. Consiliul este condus de Lucian Anghel (economistul şef al BCR), care a fost ales de acţionarii bursei în funcţia de preşedinte, în locul lui Stere Farmache.

Farmache rămâne în continuare membru în CA, dar va avea atribuţii mai restrânse decât până acum.

Consiliul bursei a ales şi membrii comisiilor speciale. Octavian Molnar (IFB Finwest) va fi preşedintele Comisiei de Admitere la Tranzacţionare, iar Valerian Ionescu (BCR) va fi preşedinte supleant al aceleiaşi comisii. Din comisie mai fac parte Stere Farmache (membru titular) şi Pompei Lupşan (membru supleant).

Comisia de Apel este condusă de Valerian Ionescu (preşedinte titular), iar în absenţa acestuia de Robert Pană (preşedinte supleant). Din comisie mai fac parte Lucian Anghel (membru titlular) şi Dan Paul (membru supleant)

Comisia de Reglementare, Dezvoltare de Produse Noi va fi condusă de Narcisa Oprea (avocat partener al casei de avocatură Schoenherr şi Asociaţii), în calitate de preşedinte titular, care va fi suplinită de Robert Pană. Dan Paul va fi membru titular, iar Valerian Ionescu este membru supleant.

În Comitetul de Audit au fost aleşi Stere Farmache, Octavian Molnar şi Valerian Ionescu, iar Lucian Anghel va conduce Comitetul Indicilor.

Singurul membru al CA care nu a primit niciun fel de atribuţii este Matjaz Schroll, reprezentantul Franklin Templeton. Acesta lucrează la Viena şi, probabil, că nu va putea participa la toate şedinţele Consiliului.

Noul CA a mai aprobat priorităţile strategice pe termen lung ale BVB, pe care urmează să le prezinte luni, într-o conferinţă de presă. "Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă vor fi prezentate măsurile BVB de susţinere a programului de oferte publice pe 2012", a anunţat conducerea BVB.

Consiliul de Administraţie a mai aprobat demararea procesului de selecţie a unui nou director general, pentru care va apela la serviciile unei firme de executive search. Cei de la Franklin Templeton ar fi propus deja câteva firme internaţionale care s-ar putea ocupa de acest proiect, potrivit unor surse din piaţă.

Consiliul bursei a mai aprobat rezultatele preliminare pe 2012, care urmează să fie publicate vineri, 10 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO