Burse - Fonduri mutuale

Cum au început bursele europene luna aprilie, cea în care se decid dividendele: de la minus 2% pentru Cipru la plus 9,7% în cazul Letoniei

Cum au început bursele europene luna aprilie, cea în...

Autor: Tibi Oprea

14.04.2020, 07:30 351

♦ Bursa de la Bucureşti ocupă locul cinci în topul creşterilor, cu un avans de 8,7% Multe dintre bursele care în primul trimestru al anului se aflau la coada clasamentului au urcat la începutul lunii aprilie mai puternic decât cele care se poziţionau pe primele locuri în top ♦ Cu excepţia Bursei româneşti, toate cele 27 de burse sunt închise din 8-9 aprilie ca urmare a sărbătorilor pascale.

După un T1/2020 cu scăderi pe linie, cele 28 de burse europene au început luna aprilie, cea în care se decid dividendele din profitul pe anul trecut, cu dinamici de la minus 2% şi până la plus 9,7%, potrivit datelor agregate de ZF.

Astfel, cele mai bune dinamici au fost înregistrate de Bursa din Letonia, cu un plus de 9,7%, Bursa din Slovenia, cu plus 9,3%, şi Bursa de la Viena, cu o creştere de 9,12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO