Burse - Fonduri mutuale

Cum arată topul acţiunilor americane cele mai profitabile pentru o investiţie pe 5 ani

Cum arată topul acţiunilor americane cele mai...

Autor: Roxana Rosu

21.12.2021, 11:30 1086

Cele mai profitabile 10 acţiuni americane pentru o perioadă de deţinere de 5 ani sunt în această lună Fortinet, AMD, Apple, Nvidia, Autodesk, IDEXX Laboratories, Adobe, Mettler-Toledo International, S&P Global şi Paycom Software, potrivit unei evaluări făcută de casa de brokeraj pe burse internaţionale XTB.

Firma a dezvoltat intern un algoritm în baza a 10 criterii clare ce identifică, o dată pe trimestru, acţiunile cu cel mai ridicat randament potenţial din topul S&P500, pentru o perioadă de deţinere de 5 ani.

„Am analizat datele financiare pentru peste 700 de companii care au fost membre ale indicelui S&P 500 din 1990. Scopul a fost de a determina un set de caracteristici care să ne permită să alegem acţiuni ce se vor dovedi a fi câştigătoare în următorii 5 ani. Astfel, am găsit 10 caracteristici care au fost cheie pentru companiile cele mai performante din top S&P500”, explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Raportul ridicat preţ/valoare contabilă, raportul ridicat preţ relativ/valoare contabilă, randamentul ridicat al capitalului, rata ridicată de creştere a veniturilor în 4 trimestre, creşterea mare a veniturilor pe 3 ani, randamentul scăzut al dividendelor, rata scăzută de plată a dividendelor, ponderea redusă a datoriei pe termen scurt, raportul dintre datoria netă şi capitaluri proprii scăzut şi rata mare de acoperire a numerarului.

„XTB a rulat modelul la începutul lunii iunie 2021 şi apoi din nou la începutul lunii septembrie 2021. Rezultatele pentru perioada iunie - noiembrie sunt promiţătoare, portofoliul de companii selecţionate generând o rată de rentabilitate de peste 30%, comparativ cu cea de aproximativ 8% obţinută de indicele S&P 500”, adaugă Irina Cristescu.

Din 10 companii alese în iunie 2021, 6 au fost alese de model şi în septembrie 2021 şi în decembrie. Astfel, repetarea unei părţi a alegerilor în perioada următoare sugerează că acestea au în continuare caracteristici de câştigători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO