Burse - Fonduri mutuale

Cum arată structura acţionariatului Globalworth după vânzările de acţiuni ale lui Ioannis Papalekas şi Dimitris Raptis

Cum arată structura acţionariatului Globalworth după...

Autor: Bogdan Alecu

03.02.2020, 16:24 799

Principalul acţionar al Globalworth sunt sud-africanii de la Growthpoint, cu 29,4% din acţiuni, urmat de dezvoltatorul german Aroundtown cu 21,9%, CPI Property Group, dezvoltatorul ceh controlat de miliardarul Radovan Vitek, care mai are în portofoliu şapte proiecte în România, dintre care cinci în Bucureşti şi două în Iaşi. Al patrulea cel mai mare acţionar este fondul de investiţii israelian Altshuler Group cu 6,2%, iar pe locul al cincilea este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Cel de-al treilea din board care a vândut acţiuni este Eli Alroy, director non-executiv al companiei, care a vândut 1,1 mil. acţiuni la preţul de 9,7 euro per acţiune, într-o tranzacţie de 10,67 mil. euro. După tranzacţie, Ali Alroy nu va mai deţine nicio acţiune în cadrul companiei.

Anterior, tot astăzi, Dimitris Raptis, CEO-ul adjunct al Globalworth a vândut un portofoliu de 559.640 de acţiuni la un preţ de 9,7 euro per acţiune, într-o tranzacţie estimată la 5,43 mil. euro. Potrivit datelor companiei, Dimitris Raptis a vândut aproximativ 40% din acţiunile pe care le deţinea.

Dimineaţă, Ioannis Papalekas a vândut un portofoliu de 23.734.670 de acţiuni către dezvoltatorul ceh CPI Property Group SA contra sumei de 230,2 mil. euro. În plus, la timpul vânzării, CPI a plătit încă 7,1 mil. euro în contul dividendelor ce vor fi încasate săptămâna viitoare. Papalekas va primi ulterior încă 46 milioane euro pentru alte active ale Zakiono şi garanţii. Odată cu semnarea tranzacţiilor CPI a ajuns la 16,8% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO