LIVE: ZF AGROPOWER - OFERI PIEŢEI CE ÎŢI CERE SAU ADUCI UN PRODUS NOU PE PIAŢĂ ŞI EDUCI CONSUMATORUL? Cât de receptivi sunt consumatorii la produse inovatoare?
Burse - Fonduri mutuale

Cum ajung şefii SIF-urilor să-şi dea bonusuri de milioane de lei prin recompensare chiar dacă SIF-urile au discounturi şi de 60% şi sunt penalizate de investitori

♦ Conducerea Evergent Investments deţine 1,44% din capitalul social al societăţii, investiţie de 17,7 mil. lei ♦ Conducerea SIF1 deţine 0,3134% din capitalul social, investiţie de 3,55 mil. lei ♦ O parte semnificativă din aceste deţineri sunt acumulate prin programe de stock option plan prin care se oferă acţiuni conducerii la preţ 0 ♦ Aceste programe sunt propuse de conducere şi aprobate în AGA.

Cu 3,4% s-au apreciat acţiunile SIF Banat-Crişana în ultimele 12 luni, în timp ce Evergent Investments are minus 1,4%, în contextul unei pieţe în creştere cu 40% prin prisma indicelui principal BET, însă conducerea acestor societăţi şi-a acordat prin intermediul programelor de remunerare bonusuri de milioane de lei.

Chiar dacă SIF-urile sunt penalizate de investitori, prin faptul că se tranzacţionează la discounturi chiar şi de 60%, dividendele – acolo unde încă mai există – sunt cu mult sub cele ale unor companii din prima ligă bursieră, conflictele dintre acţionari sunt tot mai dese, iar răscumpărarile de acţiuni şi ulterior acordarea prin stock option plan a unor bonusuri de performanţă sunt pe ordinea de zi a adunărilor generale ale acţionarilor.

De exemplu, în aprilie 2020 SIF Banat-Crişana (simbol bursier SIF1) a aprobat derularea unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii, pentru un număr maxim de 880.000 de acţiuni în vederea distribuirii cu titlu gratuit către membrii conducerii (administratori şi directori) în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul societăţii.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.