Burse - Fonduri mutuale

Cum a mers Bursa în august: creşteri mari, volume mici

Cum a mers Bursa în august: creşteri mari, volume mici

Autor: Adrian Cojocar

03.09.2012, 00:07 992

Acţiunile a patru din cele cinci SIF-uri şi cele ale Băncii Transilvania (TLV) le-au adus în luna august in­vesti­torilor câştiguri situate între 9% şi 13% deşi bursa a avut parte în ultima lună de una dintre cele mai "secetoase" peri­oade din ultimii ani, tranzacţiile cu acţiuni abia au atins în unele şedinţe nivelul de un milion de euro.

Spre comparaţie, media rulajelor pe şedinţă din ultimii doi ani se învârte în jurul cifrei de opt milioane de euro.

Astfel, cine aştepta să vadă o creş­tere a rulajelor de tranzacţionare pe bursa de la Bucureşti pentru a intra la cumpărare ar fi ratat în august una din­tre cele mai bune luni din punctul de vedere al aprecierilor, în condiţiile în care 20 de titluri au marcat creşteri si­tuate între 10% şi 33% luna trecută.

Preţurile SIF-urilor au fost susţi­nute de speculaţiile privind întărirea poziţiilor unor acţionari în cadrul aces­tora pentru a prelua controlul, în timp ce aprecierile altor titluri, precum Ban­ca Transilvania, Aerostar Bacău, Oil Ter­minal, Vrancart sau Compa, au avut la bază rezultatele finan­ciare în creştere raportate la jumătatea anului.

Indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni listate, s-a apreciat în august cu 2,6%, în timp ce indicele BET-FI, reprezentat de SIF-uri şi acţiunile Fon­dului Proprietatea, a urcat cu 7,4%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO