Burse - Fonduri mutuale

Cu scadenţe de doar de câteva zile, Fondul Proprietatea a depozitat 652 milioane de lei la bănci. Fondul, fără lock-up la Petrom după vânzarea de 3% din toamnă

Cu scadenţe de doar de câteva zile, Fondul Proprietatea...

Autor: Liviu Popescu

25.05.2021, 08:45 4299

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), societate cu expunere la com­pa­nii de importanţă strategică, pre­cum Hidroelectrica, Petrom, şi care în 2020 a lichidat Nuclear­elec­trica şi a vândut o parte din Petrom, a depus 652 milioane de lei la bănci în ulti­mele zile din martie 2021, în de­pozite ban­care cu scadenţa de doar câteva zile, ca parte a strategiei de „ges­tio­nare a numerarului pe termen scurt“.

Pe de altă parte, Fondul Pro­prietatea – care în septembrie 2020 vindea 3% din Petrom pentru 561 mil. lei într-o ofertă fulger care a avut ca şi cumpărători în mare parte fonduri de pensii private – a ieşit din perioada de lock-up de 180 de zile, ceea ce înseamnă că are cale liberă de a vinde din nou la compania care operează rafinăria de la Brazi. Desigur, acest lucru va depinde de condiţiile din piaţă. Acţiunile Petrom au plus 18% la Bursa de la Bucureşti în 2021, în linie cu creşterea indicelui principal.

„Soldul de numerar şi echivalent de numerar al Fondului a fost generat în principal de cele două tranzacţii din cursul anului 2020 (vânzarea parţială a acţiunilor Petrom şi vânzarea inte­grală a acţiunilor Nuclear­electrica)“, a transmis FP la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO