Burse - Fonduri mutuale

Cu propunerea de dividend mamut cu un randament de 24%, dar şi o acţiune gratuită la 4 deţinute, TeraPlast Bistriţa domină şedinţa bursieră: acţiunile, explozie de 20%

Cu propunerea de dividend mamut cu un randament de 24%,...

Autor: Liviu Popescu

10.03.2021, 00:06 1156

♦ Lichiditate de circa 17 mil. lei până în după-amiaza şedinţei, de aproape 6 ori peste ocupanta locului doi – Fondul Proprietatea ♦ TeraPlast ajunge la o valoare de piaţă de circa 1,2 mld. lei ♦ Dorel Goia, acţionarul majoritar, la o avere la Bursă de circa 540 mil. lei.

Acţiunile TeraPlast Bistriţa (TRP), incluse în structura indicelui principal BET, au dominat şedinţa bursieră din 9 martie 2021, atât pe partea de lichiditate cât şi pe partea de dinamică a preţului, în contextul unor propuneri de repartizări gene­roase către acţionari, care implică atât dividende cât şi acţiuni gratuite.

Anunţul de convocare a acţio­narilor producătorului de materiale de construcţii are la bază încheierea unor tranzacţii din ultima perioadă de timp, în special finalizarea vânzării diviziei de produse de oţel către Kingspan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO