Burse - Fonduri mutuale

Cu ce investiţii a reuşit Metropolitan Life să fie cel mai performant fond Pilon II din România

♦ Plasamente de 1,5 miliarde de lei în 17 acţiuni listate la Bucureşti l În S1/2019, administratorul fondului a lichidat investiţia de 6,4 milioane de lei de la Sphera Group

♦ Pe de altă parte, a dublat expunerea la Nuclearelectrica l Cele mai mari investiţii sunt cele de la Banca Transilvania (300 mil. lei), Petrom (282 mil. lei) şi Romgaz (217 mil. lei).

Fondul de pensii administrat privat Metropolitan Life, cu un randa­ment anualizat de 4,1% la iunie 2019, adică cel mai ridicat din rândul fondurilor Pilon II din România, investeşte pe partea de acţiuni doar la Bursa de la Bucureşti, potrivit datelor agregate de ZF din raportul semestrial şi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel fondul de pensii Metropolitan Life, care are circa 1 milion de participanţi, este acţionar la 17 emitenţi de la Bursa româ­nească, printre care 11 aşa-zise „blue chip-uri“, adică acele acţiuni din structura indicelui principal BET şi care sunt printre cele mai tranzacţionate, precum Banca Transilvania, BRD, Petrom, dar totodată este investitor şi la cele cinci SIF-uri şi la Antibiotice Iaşi, arată datele agregate de ZF. Investiţia Metropolitan Life la bursă este de 1,5 mld. lei.

Prin urmare evoluţia pieţei de capital din România, cu statut de piaţă emergentă secundară din septembrie 2020 şi care înregistrează printre cele mai ridicate randamente ale dividendelor la nivel mondial, are o influenţă directă asupra valorii activului net pe baza căruia participantul îşi va deschide dreptul la pensie. 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.