Burse - Fonduri mutuale

Cu acţiunile Purcari la minimele din primăvară, Lorimer Ventures, al doilea cel mai mare acţionar, vinde tot pachetul pentru 91 mil. lei

Cu acţiunile Purcari la minimele din primăvară,...

Autor: Tibi Oprea

04.10.2019, 00:04 832

Preţul de vânzare a fost mai mic cu 7% faţă de închiderea din şedinţa din 2 octombrie, tranzacţia fiind înregistrată joi după-amiază în sistemul bursei.

Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru şi al doilea cel mai mare acţionar al producătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE), a lichidat deţinerea de 22% pe care o avea la companie, prin intermediul unei oferte accelerate, pentru 91 milioane de lei.

Purcari menţionează că este vorba de mai mulţi cumpărători, însă până la închiderea ediţiei ZF, aceştia nu au fost publicaţi la bursă. Lorimer Ventures este o societate deţinută de Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II), gestionată de Horizon Capital.

Cel din urmă este administrator de fonduri de private-equity cu peste 850 milioane dolari în administrare şi a fost acţionarul Purcari din 2010 prin intermediul EEGF II, un fond din 2008 de 370 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO