Burse - Fonduri mutuale

Cresterea portofoliului de produse si privatizarea raman in continuare prioritatile conducerii Antibiotice Iasi

23.04.2008, 18:29 15

Sustinute de aceste investitii, rezultatele financiare ar trebui sa marcheze o dublare in acest interval, cifra de afaceri spre exemplu putand atinge 178,5 mil. euro, comparativ cu nivelul de 77 mil. euro bugetat pentru acest an. Profitul brut ar putea ajunge la aproape 40 mil. euro, fata de 12,3 mil. euro in 2008, potrivit datelor furnizate de companie.
In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de luni, noul director general al companiei a fost numita Coca Cascaval (43 de ani), actualul director de marketing. Ea ii va succede in functie lui Ioan Nani, care preia postul nou infiintat de director general adjunct.
"Desi am oferte de la unii producatori, dar si de la reprezentante locale ale unor multinationale, deocamdata m-am hotarat sa raman in pozitia de director general adjunct", a spus Ioan Nani pentru ZF.
Daca pe termen scurt, obiectivul este de a ramane in cadrul Antibiotice, pe termen mediu, fostul sef al producatorului spune ca va analiza eventualele oferte pentru momentul in care privatizarea fabricii se va finaliza. Nani si-a inceput activitatea la Antibiotice in 1994, ca director financiar, iar din 1998 este director general. Sub mandatul sau cifra de afaceri a producatorului a crescut de la 26,7 mil. dolari in 1999 la 102 mil. dolari in 2007. Cu toate acestea, Nani spune ca principala sa realizare este legata de restructurarea departamentului de resurse umane si de crearea actualei structuri de conducere.
"Toata activitatea post-decembrista a companiei a fost gandita de mine. Toata dezvoltarea ei, tot ce tine de logistica, de branding si rebranding au fost trecute prin filtrul gandirii mele. Asa ca deocamdata m-am decis sa raman alaturi de echipa formata de mine", a precizat Nani. In legatura cu obiectivele pe care le are pentru perioada urmatoare, Nani spune ca raman aceleasi.
"Programul investitional va continua. Avem stabilite fonduri pentru un flux de comprimate, pentru finalizarea fluxului de cefalosporine injectabile. Purtam de asemenea negocieri pentru cumpararea de licente de produse noi in segmente precum cardiovascular, sistem nervos central si metabolism", a adaugat fostul sef al Antibiotice.
Privatizarea este de asemenea pe lista prioritatilor conducerii companiei iesene. Din 1997 Antibiotice este listata la Categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. Actiunile Antibiotice sunt incluse in componenta indicelui BET al BVB, in indicele ROTX al Bursei din Viena, dar si intr-un indice al Dow Jones, potrivit datelor furnizate de companie.
Privatizarea Antibiotice intrata in linie dreapta la inceputul anului este pentru moment suspendata, urmand ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) care detine 53% din actiuni sa publice din nou anuntul de vanzare in urmatoarele luni. Intentia AVAS de a privatiza fabrica a starnit un val de critici, atat din partea conducerii societatii, a sindicatelor dar si a majoritatii liderilor politici locali.
Producatorul ocupa anul trecut locul noua in topul celor mai mari jucatori din industria de profil cu o cota de piata de 3,1%, potrivit companiei de cercetare de piata Cegedim Romania.
Titlurile Antibiotice au inchis ultima sedinta de tranzactionare la un pret de 1,48 lei, in crestere cu 1,37%. La acest nivel capitalizarea companiei era de 673,2 mil. lei (187 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO