Burse - Fonduri mutuale

Creştere de 1,2% pe UiPath, după ce acţiunile s-au apreciat cu 6,75% în şedinţa de tranzacţionare de ieri. Compania a încheiat recent un parteneriat prin care îşi va facilita procesele de extindere la nivel internaţional

Daniel Dines, CEO şi cofondator al UiPath

Daniel Dines, CEO şi cofondator al UiPath

Autor: Eduard Ivanovici

12.01.2022, 17:21 410

Cu 1,2% se apreciau acţiunile UiPath (simbol bursier PATH), primul unicorn românesc ajuns la Wall Street, la aproape o oră de la începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, 12 ianuarie, conform Yahoo Finance.

Recent, UiPath şi Avison Young, o companie de servicii imobiliare bazate pe tehnologie, au anunţat un parteneriat prin intermediul căruia intenţionează să ofere „experienţa de real estate a viitorului”.

Avison va implementa software-urile UiPath de automatizare a întreprinderilor pentru a creşte eficienţa diviziilor de analiză predictivă şi date imobiliare, oferind informaţii importante cu privire la proprietăţi şi facilitând comunicarea soluţiilor către clienţi. Compania va utiliza strategic roboţii UiPath pentru a scuti angajaţii de sarcini consumatoare de timp, viziunea pe termen lung concentrându-se pe furnizarea unui robot fiecărui membru din cadrul echipei Avison.

Avison a înregistrat creşteri consistente datorită faptului că a utilizat o serie de platforme inteligente care le oferă clienţilor un set complex de informaţii şi avantaje. Pentru a face faţă unei cereri tot mai mari şi pentru a-şi scala eficient businessul, compania a creat o strategie de transformare digitală care ajută angajaţii să se concentreze asupra activităţilor cu valoare adăugată, oferind totodată experienţe superioare clienţilor.

Un element esenţial al strategiei este implementarea unor unelte de analiză predictivă „in-house”, care îi permite staff-ului să facă decizii mai eficiente, bazate pe date.

Pentru a extinde puterea respectivelor unelte, scutind între timp angajaţii de sarcini repetitive, Avison Young foloseşte platforma de automatizare a întreprinderilor dezvoltată de UiPath. 

UiPath a obţinut astfel un partener în industria de real estate care efectuează tranzacţii imobiliare globale, inclusiv în Londra şi Toronto. Compania plănuieşte să folosească tehnologia Avison – „propulsată” de roboţii UiPath – pentru a-şi facilita expansiunea la nivel internaţional.

În decembrie, UiPath a raportat rezultatele financiare aferente primelor nouă luni din 2021, înregistrând pierderi de 463 milioane de dolari la venituri de 603 milioane de dolari. În aceeaşi perioadă din 2020, pierderile au fost de 119 milioane de dolari la venituri de 400 milioane de dolari.

Pierderea netă pe acţiune a fost de 1 dolar vs. 0,72 dolari la nouă luni din 2020. Piaţa roboţilor software (RPA), condusă de UiPath, este estimată a creşte de la 17 miliarde de dolari în 2020 la 30 miliarde de dolari în 2024.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO