Burse - Fonduri mutuale

Creditele lui Papalekas, refinanţate de pensionarii canadieni

Creditele lui Papalekas, refinanţate de pensionarii...

Autor: Dan Grigore Ivan

01.06.2016, 00:07 2078

Globalworth, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România, companie controlată de investitorul grec Ioannis Papalekas, a anunţat vânzarea unor obligaţiuni de 180 de milioane de euro către un fond canadian, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi în cea mai mare parte pentru refinanţarea unor datorii către bănci.

Pentru acest împrumut, Globalworth a pus în garanţie patru clădiri din birouri din Bucureşti.

„Am construit un portofoliu de proprietăţi de care suntem mândri şi vom continua să investim cu încredere oriunde vedem potenţial pentru a ne consolida poziţia de lider printre investitorii regionali“, a spus Dimitris Raptis, cofondator, director general adjunct şi director de investiţii al Globalworth. Obligaţiunile poartă o dobândă de 5,3%.

Globalworth deţine trei clădiri de birouri în cea mai fierbinte zonă a capitalei, Aurel Vlaicu - Floreasca, iar în Piperea mai deţine încă două.

Din cele 63 milioane de acţiuni disponibile pe piaţa de la Londra, omul de afaceri Ioannis Papalokas deţine 36,5%, York Capital are o participaţie de 24,4%, urmat de Oak Hill Advisors cu 5,3% şi Altshular Shaham Group cu 4,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO