Burse - Fonduri mutuale

Corecţie ex-dividend la Petrom: acţiunile scad la deschiderea şedinţei de joi cu 8,5%. Tranzacţii de 3,5 mil. lei în doar 20 minute

Acţiunile OMV Petrom (simbol bursier SNP) se tranzacţionează joi dimineaţă la 0,433 lei pe unitate, în scădere cu 8,5% faţă de închiderea precedentă, în contextul în care astăzi 13 mai 2021 este ziua ex-dividend pentru cea mai mare companie listată la bursa locală.

Astăzi este data ex-dividend (care nu mai dă dreptul la încasarea dividendelor - n.red.) la Petrom, ceea ce înseamnă că preţul de pe bursă al acţiunilor se va corecta, cel mai probabil cu valoarea randamentului dividendului aprobat de acţionari. Ieri a fost ultima zi de achiziţie acţiuni Petrom purtătoare de dividende. Petrom a deschis astăzi la 0,4275 lei pe acţiune, minus 10% faţă de închiderea de ieri.

Potrivit datelor agregate de ZF din platforma brokerilor, lichiditatea pe emitentul Petrom în primele 20 de minute de tranzacţionare se ridică deja la 3,5 mil. lei.

Petrom a primit pe 27 aprilie 2021 aprobarea din partea acţionarilor pentru a îşi remunera investitorii cu 1,8 miliarde de lei sub formă de dividende, atât din profitul pe 2020 cât şi din rezerve.

Compania la care grupul austriac OMV are o deţinere de 51%, va plăti pe 7 iunie 2021 un dividend de 0,031 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de circa 7%. Valoarea totală a dividendelor reprezintă 136% din profitul net al anului 2020, aşadar şi o parte din rezerve. Din această sumă, statul român, în calitate de acţionar minoritar, va încasa 360 mil. lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.