Burse - Fonduri mutuale

Contrele Fercală - Frăţilă continuă: SIF Transilvania a respins ordinea de zi la COMCM Constanţa

Mihai Fercală (stg.), preşedintele SIF3, este în conflict cu Constantin Frăţilă, acţionar la COMCM

Mihai Fercală (stg.), preşedintele SIF3, este în conflict cu Constantin Frăţilă, acţionar la COMCM

Autor: Radu Bostan

28.04.2015, 00:04 414

SIF Transilvania (SIF3) a respins toate punctele de pe ordinea de zi a adu­nării generale a acţionarilor produ­căto­rului de betoane COMCM Constanţa (CMCM), unde deţine pachetul de con­trol, aceasta fiind o nouă „rundă“ în con­flictul dintre şeful SIF Mihai Fercală şi omul de afaceri Constantin Frăţilă, care deţine restul acţiunilor. Cu 56,72% din acţiunile şi drepturile de vot în AGA COMCM, SIF Transilvania a respins fără opoziţie propunerile de aprobare a situaţiilor financiare pe anul trecut şi de repartizare a profitului, cât şi pro­punerile de buget şi investiţii pentru 2015. În plus, SIF-ul condus de Fercală a respins şi alegerea unui nou membru al Consiliului de Administraţie. În schimb, SIF Transilvania a votat pentru deschiderea unei acţiuni în răspundere „pentru prejudiciile cauzate COMCM“ împotriva unor foşti administratori ai companiei, inclusiv Constantin Frăţilă.

Acţiunile COMCM au fost suspendate de la tranzacţionare în septembrie 2014, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat că există informaţii divergente cu privire la organizarea unor adunări generale. Varianta susţinută de Frăţilă era că un nou consiliu de administraţie fusese ales, cu el în frunte, în timp ce SIF Transilvania susţinea că reprezentantul său a fost împiedicat să participe la AGA, aşa că a ţinut în alt loc o adunare generală paralelă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO