Burse - Fonduri mutuale

Contractele mai mari si cresterea preturilor imobiliarelor au dublat profitul Impact la noua luni

15.11.2007, 18:25 12

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer&Contractor Bucuresti (IMP) a obtinut in trimestrul al treilea un profit net de 4,1 mil. lei (1,26 mil. euro) pe standardele romanesti de contabilitate (RAS), fata de pierderi de 4,2 mil. lei (1,18 mil. euro) in perioada similara a anului trecut.
Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat in trimestrul al treilea la 37,7 mil. lei (11,6 mil. euro), in crestere de peste patru ori fata de perioada iulie-septembrie din 2006. De altfel, afacerile din trimestrul al treilea le-au depasit pe cele din primele sase luni ale anului.
Cu toate acestea, cifra de afaceri la noua luni, de 69,8 mil. lei (21 mil. euro), este cu 22% mai mica decat cea din perioada similara a lui 2006. Diferenta a fost determinata insa de vanzarea la jumatatea lui 2006 a cladirii de birouri Construdava, pentru care Impact a incasat atunci 19 mil. euro. Profitul net pe primele noua luni se ridica la 14,9 mil. lei (4,5 mil. euro), de peste doua ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut.
"Rezultatele pozitive aferente trimestrului trei provin din contractele de vanzare inregistrate in primele noua luni ale anului 2007, de 3,05 ori mai mari decat valoarea contractelor incheiate in aceeasi perioada a anului 2006", sustin reprezentantii Impact.
Potrivit acestora, in primele noua luni din 2007 au fost semnate contracte in valoare de peste 30 mil. euro, cresterea datorandu-se trecerii proiectelor companiei intr-o faza mai avansata.
Reprezentantii Impact mizeaza pe o explozie a finantarilor imobiliare in urmatorii ani, pe baza cresterii salariilor, care va alimenta cresterea cererii pentru locuinte si a preturilor de vanzare ale acestora.
"In ultimii 2,5 ani, preturile de vanzare ale imobilelor noi, construite in zona de nord a Bucurestiului, au crescut cu circa 32% pe an (crestere nelineara), iar pentru urmatorii 2 ani se preconizeaza o crestere a preturilor de vanzare cu procente anuale intre 15% si 25%", se arata in raportul Impact.
Impact se pregateste sa demareze mai multe proiecte imobiliare de mare anvergura, purtand in prezent discutii pentru atragerea de parteneri straini in vederea finantarii acestora. In actionariatul companiei a intrat in luna septembrie banca de investitii americana Lehman Brothers, care a cumparat un pachet de circa 2,5% din actiuni.
Actiunile Impact au pierdut ieri 0,5%, inchizand la pretul de 0,93 lei/actiune. Capitalizarea companiei se ridica la 310 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO