Burse - Fonduri mutuale

Contract pe energie verde: Petrom va furniza în urmatorii cinci ani energie din surse regenerabile în toate unităţile operate de francezii de la Saint-Gobain în România. Livrarile încep în 2026

Contract pe energie verde: Petrom va furniza în...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2024, 09:42 297

OMV Petrom, cel mai mare producator integrat de energie din sud-estul Europei si francezii de la Saint-Gobain, care deţin în România mai multe fabrici unde produc în principal materiale de construcţii, au semnat un contract pentru furnizarea de energie electrica din surse regenerabile pentru toate facilităţile de producţie operate de Saint-Gobain pe plan local.

Astfel, OMV Petrom va furniza in urmatorii cinci ani aproximativ 800 GWh de energie verde in toate cele 14 unităţi ale Saint-Gobain din Romania, contribuind astfel la obiectivele de decarbonizare.

Livrarile vor incepe in ianuarie 2026 si energia va fi obtinuta din surse eoliene si fotovoltaice, spun oficialii celor două companii.

”Prin Strategia 2030, ne-am angajat sa sustinem tranzitia energetica in Romania si in regiune, cu investitii de circa 11 miliarde de euro pana la sfarsitul acestui deceniu, din care circa o treime vor sustine proiecte cu emisii scazute si zero de carbon. Am facut pasi importanti in dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, care vor intra treptat in productie in anii urmatori”, spune Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze si Energie.

În urma investiţiei, Saint-Gobain va acoperi necesarul de energie în toate punctele sale de lucru: Saint-Gobain Glass (Calarasi), Saint-Gobain Isover (Ploiesti), Saint-Gobain Rigips (Turda si Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Branesti, Suceava), Duraziv (Popesti Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Valenii de Munte) si Chryso Romania (Aricestii Rahtivani).

„Acordul marcheaza inca un moment de referinta in parcursul Saint-Gobain de a-si reduce emisiile Scop 1 si 2 cu 33% pana in 2030 – fata de 2017 si de a atinge „zero emisii nete” pana in 2050. (...) ne orientam cu prioritate catre surse de energie prietenoase cu mediul, in paralel cu eficientizarea permanenta a proceselor de productie pentru reducerea emisiilor de carbon si a consumului de energie”, spune Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO