Burse - Fonduri mutuale

Constantin Frăţilă, administrator al SIF Transilvania, cumpără acţiuni la societate de 32.560 lei. SIF-ul spune că au fost încălcate unele regulamente privind abuzul de piaţă

Constantin Frăţilă, administrator al SIF Transilvania,...

Autor: Tibi Oprea

11.02.2020, 00:00 468

Constantin Frăţilă, membru în consiliul de supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), a cumpărat pe 6 februarie acţiuni SIF3 în valoare de 32.560 lei, iar societatea menţionează într-un raport la bursă că prin această achiziţie au fost încălcate unele regulamente privind abuzul de piaţă.

Constantin Frăţilă a achiziţionat 73.000 de acţiuni la preţul de 0,446 pe unitate prin BT Capital Partners, divizia de brokeraj a Băncii Transilvania. SIF Transilvania menţionează în raport că tranzacţiile au fost efectuate cu încălcarea art. 19 alin. 11 din Regulamentul (UE) nr. 596/2014 privind abuzul de piaţă, motiv pentru care societatea a sesizat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în vederea dispunerii de măsuri legale.

„O persoană care exercită responsabilităţi de conducere în cadrul unui emitent nu derulează nicio tranzacţie în nume propriu sau în contul unei terţe părţi, direct sau indirect, legată de acţiunile sau titlurile de creanţă ale emitentului sau de instrumente financiare derivate sau de altă natură legate de acestea, pe durata unei perioade închise de 30 de zile calendaristice înainte de anunţarea unui raport financiar intermediar sau a unui raport financiar de sfârşit de an pe care emitentul are obligaţia să îl publice în conformitate cu: (a) normele locului de tranzacţionare în care acţiunile emitentului sunt admise pentru tranzacţionare; sau (b) dreptul intern”, este articolul la care se face referire în raport. 

Astfel, SIF Transilvania a sesizat ASF în contextul în care Frăţilă a efectuat aceste tranzacţii în cadrul perioadei de 30 de zile, anterioară publicării rezultatelor financiare anuale preliminare pentru exerciţiul financiar 2019, programate pentru data de 19 februarie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO