Burse - Fonduri mutuale

Consiliul Concurenţei a avizat preluarea Azomureş de către Ameropa

Consiliul Concurenţei a avizat preluarea Azomureş de către Ameropa

Foto: Octav Ganea

Autor: Carol Dan - Mediafax

18.03.2012, 13:11 393

Preluarea Azomureş Târgu-Mureş (AZO) de către traderul elveţian de îngrăşăminte şi cereale Ameropa Holding a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei, care a emis joi o decizie de "neobiecţiune", a anunţat combinatul chimic.

"Azomureş a luat cunoştinţă de faptul că joi, 15 martie, Consiliul Concurenţei a emis aşa-zisa decizie de neobiecţiune prin care autorizează concentrarea economică avută în vedere în cadrul tranzacţiei. (...) Grupul Ameropa este la curent cu comunicarea prezentului raport", se arată într-un comunicat al combinatului chimic trasmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prin preluarea Azomureş, Ameropa va controla şi operatorul portuar Chimpex Constanţa (CHEM), la care combinatul deţine 90,42% din acţiuni.

Compania Ameropa şi investitorii turci care controlează Azomureş (AZO), respectiv Eurofert şi Azomureş Holdings, au anunţat în noiembrie 2011 că au încheiat o "serie de înţelegeri" pentru cumpărarea producătorului de îngrăşăminte chimice din Târgu Mureş.

Eurofert şi Azomures Holdings deţin cumulat 75,87% din acţiunile combinatului chimic din Târgu Mureş.

Ameropa deţine în România Ameropa Grains Constanţa (CCRL), fosta Comcereal Constanţa, care a preluat numele acţionarului majoritar. Ameropa Holding controlează 96% din titlurile Ameropa Grains.

Titlurile Azomureş se tranzacţionează vineri la BVB la preţul de 1,765 lei, în creştere cu 0,28%. Combinatul are o capitalizare de 928,4 milioane lei (212 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO