Burse - Fonduri mutuale

Conpet Ploieşti le propune acţionarilor dividende cu un randament de 7%. Compania vrea să acorde acţionarilor 90% din profit. Circa 66 mil. lei se duc în piaţă

Conpet Ploieşti le propune acţionarilor dividende cu un...

Autor: Liviu Popescu

22.03.2018, 00:04 328

Compania naţională de transport al ţiţeiului Conpet Ploieşti (COTE) le pro­pune acţionarilor în şedinţa din 26 aprilie un dividend brut pe acţiune de 8,04 lei, ceea ce la preţurile de închidere din şedinţa preanunţ echi­valează cu un randament de 7%, potrivit calculelor ZF pe baza infor­maţiilor publicate miercuri la bursă.

Conpet Ploieşti este prima companie de stat din cele cinci ale indicelui BET care anunţă în convocator cum vrea să-şi recompenseze acţionarii din rezultatul pe 2017.

Consiliul de administraţie propune dirijarea spre investitori a 90% din rezultatul net, ceea ce arată că emitenţii din subordinea statului au început „să asculte“ de acţionarul majoritar în contextul în care statul şi-a arătat intenţia de a cere aproape integral profiturile companiilor din portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO