Burse - Fonduri mutuale

Connections Consult, furnizor soluţii şi servicii IT, încheie anticipat un plasament privat de acţiuni prin care a atras fonduri de 10 mil. lei. Tradeville, intermediar

Connections Consult, furnizor soluţii şi servicii IT,...

Autor: Cristina Bellu

12.07.2021, 10:49 755

Compania locală Connections Consult, specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii IT, a încheiat pe 9 iulie o ofertă primară de vânzare tip plasament privat de acţiuni intermediată de TradeVille, prin care au fost oferite spre vânzare 144.928 de acţiuni (simbol CC) la preţul de 69 lei pe acţiune.

Subscrierile totale înregistrate au fost de 118, 9 mil. lei, valoare record pentru un plasament privat intermediat de TradeVille, rezultând într-o suprasubscriere de 12 ori faţă de valoarea ofertei.

Subscrierea minimă a fost de 2.200 de acţiuni, majoritatea subscrierilor fiind efectuate online pe platforma de tranzacţionare TradeVille.

“Începem să vedem conturul unei noi realităţi, una în care piaţa de capital românească devine un finanţator al creşterii economice atât în domeniile de viitor cum ar fi IT&C, cât şi în cele tradiţionale precum agricultura care se reinventează şi caută să atingă noi niveluri de performanţă”, spune Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.

În urma încheierii ofertei, capitalizarea anticipată a Connections Consult este de 74,5 mil. lei, compania urmând să iniţieze demersurile necesare listării acţiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO, cu simbolul CC.

Listarea va fi asistată de TradeVille în calitate de Consultant Autorizat.

Potrivit reprezentanţilor Connections Consult, fondurile atrase în ofertă, în valoare de 10 mil. lei, sunt destinate dezvoltării pe pieţe externe, inclusiv prin deschiderea unei subsidiare în Statele Unite, investiţiilor în produse proprii şi achiziţiei de pachete majoritare în alte companii.

“În urma plasamentului privat desfăşurat pe 9 iulie împreună cu TradeVille, Connections începe un nou drum care are ca obiectiv creşterea organică prin continuarea extinderii internaţionale şi anorganică printr-un program îndrăzneţ de achiziţii având ca rezultat generarea de randamente semnificative pentru acţionarii săi”, spune Bogdan Florea, CEO, Connections Consult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO