Burse - Fonduri mutuale

Conducerea incompetentă a SIF-urilor, penalizată în continuare de investitori: discounturi de piaţă între 37% şi 58% faţă de valoarea activelor nete. Evergent Investments a depăşit 500 mil. euro active totale. SIF1 a depăşit SIF5 în privinţa discountului

Conducerea incompetentă a SIF-urilor, penalizată în...

Autor: Tibi Oprea

20.09.2021, 07:42 2446

Activele nete şi capitalizarea au urcat pe linie în primele opt luni, cu 14,9%, respectiv cu 17,2% În august, toate cele cinci SIF-uri au mai adăugat 1-3 procente la discountul de tranzacţionare.

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) de la BVB se tran­zac­ţio­nau la finele lunii august 2021 la discounturi făţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 37,5% pentru SIF Transil­vania (SIF3) şi 58,5% în cazul SIF Banat-Crişana (SIF1), arată calculele realizate de ZF pe baza datelor din rapoartele VAN.

Astfel, SIF-urile se tranzacţionează la o valoare de piaţă chiar şi cu 58,5% mai mică faţă de valoarea activelor nete din portofoliu, ceea ce arată că acestea încă sunt penalizate de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO