Burse - Fonduri mutuale

Companiile farma de la bursă se tranzacţionează la multipli de piaţă cuprinşi între 9 şi 88. Lichiditatea, la pământ

Companiile farma de la bursă se tranzacţionează la...

Autor: Liviu Popescu

27.11.2017, 00:06 675

♦ MedLife, emitent din BET, are cel mai ridicat nivel al PER, indice care arată eficienţa plasamentului în acţiuni l Dar compania farmaceutică are cel mai mare rulaj din acest sector, unul în general nelichid.

Antibiotice Iaşi, Biofarm, MedLife, Ropharma şi Zentiva sunt companiile din sectorul farmaceutic al Bursei de Valori Bucureşti, iar la preţurile de închidere de vineri 24 noiembrie şi cu rezultatele pe ultimele 12 luni, se tranzacţionează la multiplii de piaţă cuprinşi între 8,5 şi 87,5. Ropharma nu a fost inclusă în analiză întrucât cea mai recentă tranzacţie cu acţiuni a avut loc pe 23 noiembrie.

Analiza ZF făcută pe baza calculelor Prime Transaction ţine cont de indicele PER (price earning ratio), cel mai utilizat multiplu de piaţă pentru o companie listată care arată eficienţa plasamentului în acţiuni. Indicele se calculează ca raport între preţul unei acţiuni şi profitul net pe acţiune şi poate fi interpretat ca reprezentând numărul de ani în care se recuperează investiţia.

Cel mai scăzut nivel al indicelui PER se găseşte la producătorul de preparate farmaceutice Biofarm Bucureşti (BIO), de 8,5. Compania are însă un rulaj destul de redus, de doar 17.000 de lei săptămâna trecută, faţă de 1,5 mil. lei cât a avut MedLife. Vineri acţiunile BIO au închis la 0,3 lei, minus 0,33% faţă de şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO