Burse - Fonduri mutuale

Companiile de stat o ţin numai în interimate: Conpet Ploieşti îi mai acordă directorului general interimar Dan-Silviu Baciu încă patru luni la cârma companiei

Companiile de stat o ţin numai în interimate: Conpet...

Autor: Liviu Popescu

03.10.2018, 00:00 249

Consiliul de administraţie al Conpet Ploieşti (COTE), transportatorul de ţiţei deţinut de statul român în proporţie de 58,7%, a aprobat prelungirea mandatului de director general al lui Dan-Silviu Baciu pe o perioadă de patru luni, respectiv până la 5 februarie 2019, inclusiv, potrivit unui anunţ la bursă.

Dan Baciu este absolvent al Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti şi lucrează din 1989 în cadrul Conpet. Conpet Ploieşti a aprobat un dividend total de aproape 70 milioane lei, reprezentând un randament de 7,25%, echivalentul unei rate de distribuţie de 90%. În primele nouă luni din 2018, Conpet Ploieşti a adus investitorilor pierderi de 5,6%, care ţin cont şi de randamentul dividendelor.

Compania a plătit dividende totale de 228 milioane lei anul trecut, provenite dintr-o primă etapă de 143,56 milioane lei şi o propunere suplimentară din partea statului român, în calitatea sa de acţionar majoritar, prin care se cereau încă 85 milioane lei. Astfel, statul român a încasat în 2017 din partea Conpet Ploieşti 133,8 milioane lei (29 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO