Burse - Fonduri mutuale

Companiile de la Bursă mai au de lucrat la transparenţa salariilor şi politica predictabilă de dividende pentru a trece testul de guvernanţă corporativă

Companiile de la Bursă mai au de lucrat la transparenţa...

Autor: Roxana Rosu

06.01.2016, 00:05 290
Treisprezece din cele optzeci de com­panii listate au comunicat luni şi marţi stadiul de conformare cu noul cod de guvernanţă al  Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Majo­ritatea aspec­telor care nu sunt încă respectate de acestea vizează înfiinţarea unui comitet de audit, con­trolul intern, transpa­renţa remu­neraţiei con­ducerii, precum şi politica legată de dividende şi previziuni.
 
Prima companie care a făcut public rapor­tul aferent anului 2015 a fost OMV Petrom. Au urmat Socep, SIF Oltenia, BRD, Conpet, Zentiva, BVB, Stirom, Rom­gaz, Oil Terminal, Nuclearelectrica, Broker Cluj şi Vrancart.
 
În cazul Romgaz (simbol bursier SNG), com­pania respectă majoritatea prevederilor din noul cod de guvernanţă. Compania se angajează însă că îşi va publica pe website-ul propriu politica de remunerare. Romgaz a elaborat codul propriu de guvernanţă corporativă, actualizat conform prevederilor din noul cod al BVB, care va conţine informaţii privind politica de remunerare a conducerii. Acest document va fi analizat şi aprobat de con­siliul de administraţie al Romgaz în pe­rioada următoare, precizează într-un raport reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO