Burse - Fonduri mutuale

Care sunt companiile de la Bursa de la Bucureşti care au dublat banii investitorilor în ultimele 12 luni. Un total de 28 de companii au înregistrat creşteri ale acţiunilor de peste 100% în ultimul an, dintre care doar 15 au lichiditate mai mare de 1 mil. lei. Indicele principal BET a crescut cu 35,5% în aceeaşi perioadă

Un număr de 15 companii de la Bursa de Valori Bucu­reşti le-au adus investito­rilor randamente de peste 100% în ultimele 12 luni, printre acestea numărându-se emitenţi listaţi pe segmentul principal, cât şi pe piaţa secundară AeRO, aprecierile acţiunilor mergând până la 623%, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

ZF a luat în considerare doar acele companii la care investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni de cel puţin 1 milion de lei. În aceeaşi perioadă, indicele principal BET, din componenţa căruia fac parte cele mai lichide 17 acţiuni, înregistrează un avans de 35,5%, arată calculele realizate de ZF.

Astfel, LCS Imobiliar Cluj-Napoca (LCSI), companie cu activitate în sectorul imobiliar listată pe piaţa AeRO a Bursei, înregistrează în perioada 8 septembrie 2020-8 septembrie 2021 cel mai mare randament din rândul acţiunilor analizate, de 623%. Pe o lichiditate de 5,2 mil. lei, valoarea companiei a crescut în acest interval de timp de peste şapte ori, la 50,3 mil. lei. Numai în 2021 acţiunile LCSI înregistrează un avans de 225,3%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.