Burse - Fonduri mutuale

Companiile antreprenoriale, pe agenda investitorilor în şedinţa de marţi: Sphera Group, raliu de 8,7%, TeraPlast, plus 6% şi la 1 mld. lei capitalizare, MedLife, 2%

Jurnal bursier 16 februarie 2021

Sursa foto: BVB

Sursa foto: BVB

Autor: Liviu Popescu

17.02.2021, 00:05 585

♦ Cele mai mari aprecieri din structura indicelui principal BET au fost ale unor companii antreprenoriale ♦ Spre comparaţie, indicele a urcat cu 0,33%.

Cele mai performante trei acţiuni din structura indicelui principal BET au fost ieri ale unor companii antreprenoriale, caracterizate în cercurile de in­vestitori ca societăţi de creştere, ceea ce arată aşteptări ridicate ale investitorilor cu privire la rezultatele financiare în con­textul în care până ieri niciuna nu-şi raportase rezul­tatele pe 2020.

Astfel, Sphera Group (SFG), administratorul în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, şi companie controlată indirect de antreprenori români, a înre­gistrat marţi un raliu de 8,7% la bursa de la Bucureşti la o capitalizare de circa 629 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO