Burse - Fonduri mutuale

Compania de stat Transelectrica îl numeşte pe Adrian Goicea, fost manager de ţară al companiei spaniole Iberdrola, în funcţia de preşedinte al consiliului de supraveghere în locul profesorului de la ASE Mircea Coşea

Compania de stat Transelectrica îl numeşte pe Adrian...

Autor: Tibi Oprea

04.12.2019, 00:00 326

Transelectrica, monopol naţional pe piaţa românească de energie electrică, companie la care statul român are 58,7%, l-a numit pe Adrian Goicea, fost manager de ţară al companiei spaniole de energie regenerabilă Iberdrola, în funcţia de preşedinte al consiliului de supraveghere cu un mandat până în martie 2020.

Astfel, Adrian Goicea, care în prezent este director al Goicea Consulting SRL, o companie de consultanţă în domeniul energiei cu 43.000 lei afaceri şi pierderi de 79.000 lei, îl înlocuieşte în funcţie pe Mircea Coşea, 77 de ani şi profesor la Academia de Studii Economice. Prin urmare, odată cu schimbarea guvernului şi implicit comasarea Ministerului Economiei cu cel al Energiei, acţionarul majoritar al companiei, Transelectrica a numit un nou consiliul de administraţie, iar marţi a anunţat că a schimbat şi preşedintele. Acest nou consiliu are un mandat cu o durată provizorie de patru luni.

În nota biografică de pe site-ul Transelectrica se arată că Adrian Goicea a ocupat funcţia de director general al OPCOM SA, filială a Transelectrica “În perioada 1979-1985, Adrian Goicea a activat în domeniul diplomaţiei, în funcţia de Diplomat – Secretar II, fiind responsabil cu problemele economice şi consulare în relaţia cu RPD Coreeană”. Adrian Goicea este licenţiat în economie, absolvind cursurile Academiei de ştiinţe Economice (1972-1977). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO