Burse - Fonduri mutuale

Compania producătoare de procesoare AMD a crescut marţi pe bursă cu 3,5%, la maximul ultimilor 13 ani. În ultimele nouă şedinţe, acţiunile AMD au un avans de 15%

Business internaţional

Compania producătoare de procesoare AMD a crescut marţi...

Autor: Tibi Oprea

21.11.2019, 00:00 804

Acţiunile Advanced Micro Devices (simbol bursier - AMD), compania americană specializată în producerea de semiconductoare pentru echipamente IT, s-au apreciat marţi pentru a noua şedinţă la rând şi au atins maximul ultimilor 13 ani, potrivit Market Watch. 

Astfel, acţiunile AMD au închis şedinţa de tranzacţionare de marţi în creştere cu 3,5%, la preţul de 41,29 dolari, respectiv la maximul din 2 martie 2006 încoace, fiind prin urmare cele mai performante din indicele S&P 500, precum şi din indicele Nasdaq 100. Evoluţia acţiunilor a fost determinată de lansarea primei plăci grafice profesionale de 7 nanometri pentru designeri 3D, arhitecţi şi ingineri.

Acesta este printre primele produse de 7 nanometri programate pentru lansare în următoarele şase luni pe toate pieţele pe care se află AMD. În ultimele nouă şedinţe, acţiunile AMD au un avans de 15%. De la începutul anului, Advances Micro Devices înregistrează o creştere de 124%, fiind astfel acţiunea cu cea mai mare creştere din indicele S&P 500.

Spre comparaţie, indicele S&P 500 are un avans de 25%, în timp ce indicele Dow Jones înregistrează plus 20% în aceeaşi perioadă. Compania are 46 mld. dolari capitalizare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO