Burse - Fonduri mutuale

Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la un portofoliu de 78 mil. euro, plus 50% faţă de ultima evaluare din decembrie 2021, iar anul acesta va depăşi 100 mil. euro. Domeniile cheie rămân agricultura şi industria

Rudolf Vizental, CEO şi cofondator al ROCA Investments.

Rudolf Vizental, CEO şi cofondator al ROCA Investments.

Autor: Alexandra Matei

28.04.2023, 00:06 379

În cei cinci ani de activitate, compania de private equity a finalizat cinci runde de majorare de capital, care au totalizat 43,7 mil. euro, a semnat 20 de tranzacţii şi a finalizat două exit-uri Cele două holdinguri din portofoliul ROCA – ROCA Industry şi ROCA Agri RDF - totalizează în acest moment 15 companii active l Prin intermediul lor, compania este prezentă în 14 judeţe ale ţării şi în două sectoare de activitate strategice: industrial şi de agrobusiness.

Compania de private equity ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, a ajuns să deţină un portofoliu în valoare de 78 mil. euro, cu 50% mai mult faţă de ultima evaluare din decembrie 2021, iar anul acesta, spune Rudolf Vizental, CEO şi cofondator al ROCA Investments, ar putea depăşi pragul de 100 mil. euro.

„Vom atinge pragul de 100 mil. euro cât de curând, probabil anul acesta sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor. Graficul va continua să urce şi pentru asta muncim în fiecare zi. Este o bornă care deja este în min­ţile noastre, vorbim de ea de la sfârşitul anu­lui trecut. Modelul nostru rămâne în conti­nuare diferit de cel al fondurilor tradiţionale prin faptul că nu avem o durată clasică de viaţă, de 10 ani. Nu investim ca să vindem, ci investim ca să consolidăm. Ne vom focusa pe sectoare strategice ale economiei naţionale, între care industria şi agricultura sunt cheie pentru dezvoltarea economică a ţării în următorii ani“, a spus Rudolf Vizental în timpul unei conferinţe de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO