Burse - Fonduri mutuale

Compa Sibiu vrea să îşi vândă acţiunile la firma de amortizoare auto către gigantul german ThyssenKrupp Bilstein

Compa Sibiu vrea să îşi vândă acţiunile la firma de...

Autor: Roxana Pricop

25.08.2015, 00:04 1386
Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) şi-a con­vo­cat acţionarii pe 30 septembrie în Adunare Ge­nerală Extraordinară pentru a aproba vânzarea integrală a participaţiei de circa 27% din capital deţinută la firma ThyssenKrupp Bilstein Compa, producător de amortizoare auto, către acţionarul majo­ritar, grupul german ThyssenKrupp Bilstein.
 
Vânzarea acţiunilor ar urma să aibă loc după participarea Compa la majorarea capi­talului social al producătorului de amor­ti­zoa­re prin aport în natură constând în terenuri şi clă­diri. Asociaţia salariaţilor este cel mai mare ac­ţionar al Compa cu 54,5% din capital, prin­tre acţionarii minoritari numă­rându-se şi fon­durile de pensii private ale NN cu o de­ţinere cumulată de 8,16% din acţiuni.
 
ThyssenKrupp Bilstein Compa cu sediul în Sibiu este „un joint-venture“ dintre pro­du­că­torul român şi grupul german, firma fiind înfiin­ţată în 1996. Compa deţine 26,9% din ca­pital, iar grupul german deţine pachetul de con­trol de 72,82% din capital. Socie­tatea li­vrea­ză amortizoare pentru prim mon­taj către cei mai mari constructori de auto­tu­ris­me din Europa - Mercedes, Jaguar, BMW.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO