Burse - Fonduri mutuale

Compa Sibiu are proiecte noi aprobate de clienţi în valoare de 50 mil. euro

Compa Sibiu are proiecte noi aprobate de clienţi în...

Autor: Adrian Cojocar

22.10.2013, 00:07 682

Compa este unul dintre puţinele exemple de succes ale programului din anii 2000 de privatizare în masă prin metoda MEBO, salariaţii majorând afacerile companiei producătoare de componente auto de 6,6 ori în ultimul deceniu pe seama exporturilor.

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP), controlat de salariaţi, spune că a reuşit să încheie noi contracte pentru proiecte atât cu partenerii tradiţionali, cât şi parteneri noi care vor genera în viitor afaceri de cel puţin 50 milioane de euro anual şi vor pune bazele dezvoltării businessului în anii următori.

Noile contracte semnate de Compa echivalează cu afacerile companiei din primul semestru al acestui an, care s-au cifrat la 235,5 mil. lei (circa 53 mil. euro).

„La ora actuală avem proiecte noi apro­bate de clienţi în valoare de mini­mum 50 milioane de euro cu start de producţie începând cu sfârşitul acestui an şi pe parcursul anului viitor care se vor maturiza în 2015. Proiectele vor fi derulate cu partenerii noştri tradiţionali şi alţi clienţi noi. Nu vă pot spune exact cu cine, dar sunt numai nume mari. Proiec­tele vizează producţia de suban­sam­bluri şi componente pentru in­dus­tria auto precum sisteme de injecţii, tur­bo­suflante, ştergătoare, casete de di­recţie, structuri sudate. Sunt produse noi asimilate în ultima perioadă şi vor intra în componenţa maşinilor începând cu perioda 2014 - 2015“, spune Ioan Deac, directorul general al Compa Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO